Podle písmene: F
Farnesol
Fazol obecný
Fenykl obecný
Ferric ferrocyanide
Fosfáty
Fosfor
Fructan
Fusel Wheat Bran/Straw glycosides
Fenylalanin
Fluor
Fruktooligosacharidy
Fosfatáza
Fosfodiesteráza
Farnesoll
Fruktóza
Fosfolipidy
Fosfatidylcholin
Fosfatidylethanolamin
Fosfatidylinositol
Fosfatidylserin
Fenyklový olej
Fosforečnan vápenatý
Fytáza
Fialová kukuřice
Flavonoidové glykosidy
Flavonoidy
Fenoly
Fisetin
Fytosteroly
Fermentační filtrát z kořene ředkviček s bakterií leuconostoc
Ftaláty
Formaldehyd
Fluoridy
Fytochemikálie
Fermentované potraviny
Fibromyalgie
Blog
Vláknina: Klíčový prvek pro zdraví trávicího systému
Vláknina je nezbytnou součástí stravy, která má zásadní vliv na naše celkové zdraví. Je to typ sacharidu, který naše tělo nedokáže strávit, ale který má důležitou roli v podpoře trávení a udržování zdraví střev.
Nejčastěji deficitní vitamíny a minerály u veganů: Jak si zajistit vyváženou stravu
Veganství je stále populárnější volbou životního stylu a některým lidem může přinášet řadu zdravotních přínosů i naplnění etických hodnot. Nicméně, přechod na čistě rostlinnou stravu vyžaduje pečlivé plánování, aby se zajistil dostatečný příjem všech potřebných živin. Některé vitamíny a minerály se ve veganské stravě nacházejí v nižších koncentracích nebo jsou hůře vstřebatelné, což může vést k jejich deficitům.
Manukový olej: Přírodní ingredience s mnoha zdravotními výhodami
Manukový olej je esenciální olej získávaný z listů a větviček stromu manuka (Leptospermum scoparium), který roste v extrémních podmínkách Nového Zélandu a Austrálie. Tento strom, patřící do rodiny Myrtaceae, je známý svými léčivými vlastnostmi. Manukový olej je vysoce ceněný jak v tradiční maorské medicíně, tak v moderní přírodní terapii, a to díky svým antimikrobiálním a protizánětlivým vlastnostem.
Alfa-lipoová kyselina: Antioxidant s významnými přínosy pro zdraví
Alfa-lipoová kyselina (ALA) je přírodní látka, která získává stále větší pozornost díky svým silným antioxidačním vlastnostem a potenciálním zdravotním přínosům. Tyto vlastnosti ji činí významnou složkou mnoha doplňků stravy.