Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Fisetin

Fisetin je flavonol, jedná o žlutý rostlinný pigment, který patří do flavonoidové skupiny polyfenolů. Dává barvu některým druhům ovoce a zeleniny, největší množství fisetinu se nachází v jahodách, jablku, cibuli, hroznovém vínu, kiwi a okurkách. Fisetin oproti resveratrolu a kvercetinu má za sebou méně výzkumů, protože byl dlouhou dobu přehlížen. 

Fisetin má protizánětlivé, antioxidační účinky. Přímo neutralizuje volné radikály a zvyšuje množství jiných antioxidantů jako je kataláza, superoxid dismutáza, glutathion. Může snižovat stres a posiluje imunitní systém. Kromě toho pomáhá chránit mozek, zlepšuje paměť, může působit preventivně před Alzheimerovou chorobou. Zjistilo se, že tato malá molekula může snadno překročit krevní a mozkovou bariéru. Jakmile se dostane do mozku, pomůže s odstraněním všech senescentních buněk. To zajišťuje, že látka může pomoci zlepšit celkovou funkci mozku a zároveň zlepšit duševní bdělost. Pomáhá optimalizovat hladinu cukru v krvi, chrání srdce, podporuje zdraví jater a zpomaluje stárnutí. 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.