Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

L-lysin-hydrochlorid

L-lysin-hydrochlorid je syntetická forma aminokyseliny lysinu, která obsahu lysin vázaný na hydrochloridovou sůl, která zlepšuje rozpustnost a biologickou dostupnost doplňku. L-lysin-hydrochlorid je nejběžnější formou aminokyseliny, která se nachází v doplňcích. Doplňky se používají k prevenci nedostatku u veganů a vegetariánů. 

Má antibakteriální a antivirové účinky, podporuje funkci imunitního systému. V kombinaci s vitamínem C zlepšuje odolnost proti nachlazení. Snižuje ohniska oparu. Podporuje regeneraci - pomáhá opravit poškozené svalové buňky a růst svalů. Zmírňuje stres a úzkost. Zlepšuje energetický metabolismus. Podporuje sekreci mnoha hormonů, včetně růstového hormonu. Některé výzkumy uvádějí, že usnadňuje vstřebávání vápníku tělem a snižuje ztrátu v moči, čímž se snižuje riziko osteoporózy. 

L-lysin je esenicální aminokyselina, kterou si tělo nedokáže vytvořit a proto ji musí přijímat v potravě (mléko, sýry, fazole, jogurty). Lysin se podílí na produkci karnitinu, který je zodpovědný za transport mastných kyselin do mitochondrií za účelem vytvoření energie. Nedostatek lysinu v těle se může projevit nízkou energií, úzkostí, depresí, svalovou slabostí, zvýšenou náchylností k onemocněním. 

Mezi vedlejší účinky L-lysin hydrochloridu se řadí bolest břicha, křeče, nadýmání nebo nevolnost. 
S kombinací doplňků vápníku může abnormálně zvýšit hladinu vápník, což může způsobit nepravidelný srdeční rytmus, průjem, zácpu nebo svalovou slabost. Při dlouhodobé nadměrné absorpci vápníku hrozí riziko vaskulární kalcifikace.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou známé kvůli jejich dobrému vlivu na naše zdraví. V těle působí pozitivně na kardiovaskulární systém, pomáhají při budování svalové hmoty a příznivě ovlivňují naši náladu. Poněvadž si lidské tělo neumí vytvořit omega-3 mastné kyseliny, označují se tyto kyseliny jako „esenciální“, což znamená, že je musíme získat ze své stravy.