Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

L-cystein hydrochlorid

L-cystein hydrochlorid je méně populární doplňková forma aminokyseliny L-cystein. Hydrochloridy jsou soli, které se vysráží během chemické reakce mezi kyselinou chlorovodíkovou a organickou bází tedy L-cysteinu. V tomto případě po vysrážení dochází ke vzniku hydrochloridu L-cysteinu. Léky vyrobené tímto způsobem jsou stabilnější a mají delší trvanlivost.

Využívá se k léčbě nežádoucích účinků předávkování acetaminofenem. Díky rychlému rozkladu a vstřebávání v gastrointestinálním traktu je vhodný pro rychlou léčbu při předávkování. Absorpční doba je většinou 15-30 minut. Po absorpci L-cysteinu dojde k oddělení od složky kyseliny chlorovodíkové a je odeslán do jater, kde se dále přeměňuje na glutathion, což je silný antioxidant, který neutralizuje volné radikály. Vzniklý glutathion redukuje acetaminofen, který způsobuje poškození jater nebo ledvin. 
Zlepšuje zdraví pokožky a vlasů. Využívá se k prevenci a léčbě příznaků anginy pectoris. Pomáhá zmírnit příznaky chronické bronchitidy.

L-cystein je podmíněně esenciální aminokyseliny, která se obvykle vytváří v těle, ale v některých případech je nutné ji přijmout v potravě. L-cystein hydrochlorid mohou doplňovat kojenci, senioři nebo lidé s metabolickými poruchami. 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou známé kvůli jejich dobrému vlivu na naše zdraví. V těle působí pozitivně na kardiovaskulární systém, pomáhají při budování svalové hmoty a příznivě ovlivňují naši náladu. Poněvadž si lidské tělo neumí vytvořit omega-3 mastné kyseliny, označují se tyto kyseliny jako „esenciální“, což znamená, že je musíme získat ze své stravy.