Žlutý včelí vosk
Zařazení:
Včelí vosk je přirozený produkt, který vzniká přestavbou medu a pylu v těle některých druhů včel, zejména včely medonosné.
Obsahuje až 284 různých složek. Nejvýznamnější jsou monoestery a diestery nasycených a nenasycených uhlovodíků, volných mastných kyselin a hydroxypolyesterů.
Díky jeho konzistenci a fyzikálním vlastnostem se využívá především jako zahušťovadlo a stabilizátor při výrobě přírodní kosmetiky (krémů, balzámů, mlék).
Kromě toho vytváří ochranný film na pokožce, zabraňuje dehydrataci (ztrátě vody z pokožky), chrání pleť proti zimě.
Obsahuje až 284 různých složek. Nejvýznamnější jsou monoestery a diestery nasycených a nenasycených uhlovodíků, volných mastných kyselin a hydroxypolyesterů.
Díky jeho konzistenci a fyzikálním vlastnostem se využívá především jako zahušťovadlo a stabilizátor při výrobě přírodní kosmetiky (krémů, balzámů, mlék).
Kromě toho vytváří ochranný film na pokožce, zabraňuje dehydrataci (ztrátě vody z pokožky), chrání pleť proti zimě.
Blog
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.