Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Zinek citrát

Další názvy:
Citrát zinečnatý
Citrát zinečnatý obsahuje asi 31 % čistého zinku. Jedná se o patentovanou sloučeninu vyráběnou neutralizací kyseliny citrónové se zinkem. Převážně je využíván v zubní péči - zubní pasty, ústní vody, žvýkačky. Má antimikrobiální a protizánětlivý účinek, je schopen snížit tvorbu zubního plaku a zubního kamene. Má vysokou biologickou dostupnost - vysoké procento využití zinku v organismu

Používá se v doplňcích stravy, funkčních potravinách a nápojích. Velmi dobře se vstřebává do krve a ovlivňuje tak stav kostí, vlasů, nehtů a pokožky. Podílí se na podpoře imunity. Bojuje proti běžnému nachlazení. 

Pozitivně se podílí na metabolismu základních živin, kyselin a zásad. Napomáhá trávení - zvyšuje hladinu žaludečních kyselin. 
Pomáhá udržet hladinu testosteronu v krvi, chrání buňky před oxidačním stresem. 

Doporučená denní dávka je 10 mg/den. 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Terapie červeným světlem
Terapie červeným světlem
Terapie červeným světlem, známá také jako nízkoúrovňová laserová terapie a fotobiomodulace, je terapeutická technika, která využívá červené a blízké infračervené vlnové délky světla k léčbě kožních problémů jako jsou vrásky, jizvy a trvalé rány, stejně jako k léčbě bolesti kloubů, šlach a svalů, a dokonce i ke zmírnění vedlejších účinků chemoterapie.
Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.