Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Zinek bisglycinát

Další názvy:
Zinek v chelátové vazbě, bisglycinát zinečnatý, zinc chelated
Bisglycinát zinečnatý je forma zinku, která je nejvíce biologicky dostupná a ve velkém množství vstřebává se v tenkém střevě. Jedná se o atom zinku, který je vázán ke 2 molekulám aminokyselin.
Zinek je pro naše tělo nepostradatelným minerálem. Kromě toho, že přispívá k normálnímu metabolismu, tak také udržuje v pořádku naše kosti, zuby, nehty a pokožku. Dále pomáhá imunitnímu systému bránit se před viry a bakteriemi, podporuje produkci bílkovin v těle, pomáhá našemu tělu vytvářet DNA (genetický materiál, který je ve všech buňkách), pomáhá v hojení ran a podporuje naše čichové a chuťové smysly. Doporučená denní dávka u dospělého člověka 15 mg. 

Nicméně ne každá forma zinku je dobře vstřebatelná. Zinek bisglycinát je nejlépe vstřebatelný a to tak, že je jeho vstřebatelnost mezi 60-70% oproti anorganickým formám minerálu, kdy se do těla dostane cca 10% a zbytek tělo bez užitku vyloučí. Mimo to jako ostatní minerály v chelátové vazbě nedráždí žaludek. To vše je dáno tím, že je zde zinek doplněn o tzv. chelatační činidla. To jsou sloučeniny, které se váží s kovovými ionty (jako je třeba právě zinek) a vytvářejí stabilní, ve vodě rozpustný produkt, který může organismus snadno absorbovat. Zinek v chelátové vazbě se skládá z dvojmocných iontů zinku vázaného na dvě molekuly glycinu.

Bisglycinát zinečnatý léčí osteoporózu, snižuje otoky a bolest. Podporuje imunitní systém. Podporuje detoxikaci těla. Podporuje hojení a regeneraci ran.

Při užívání se mohou objevit vedlejší účinky ve formě průjmu, nadýmání nebo nevolnosti.

Bisglycinát zinečnatý by neměly užívat těhotné a kojící ženy, lidé s alergií, lidé užívající léky na ředění krve a lidé se žaludečními potížemi.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou známé kvůli jejich dobrému vlivu na naše zdraví. V těle působí pozitivně na kardiovaskulární systém, pomáhají při budování svalové hmoty a příznivě ovlivňují naši náladu. Poněvadž si lidské tělo neumí vytvořit omega-3 mastné kyseliny, označují se tyto kyseliny jako „esenciální“, což znamená, že je musíme získat ze své stravy.