Želatina
Zařazení:
Želatina je proteinový produkt, který se získá vařením kolagenu. Želatina získaná během vaření je bezbarvá a bez chuti. Kolagen je nejhojnější bílkovina u lidí, která se vyskytuje v kůži, kostech, šlachách a vazech. Kolagen je důležitý pro strukturu tkání a jejich sílu. Želatina se rozpouští v teplé vodě a po ochlazení získá rosolovitou strukturu. Želatina se užívá ve formě prášku a granulí.
Želatina je tvořena 98-99% bílkovin, dále obsahuje aminokyseliny mezi které patří: glycin, prolin, valin, hydroxyprolin a kyselina glutamová a malé množství minerálů jako je sodík, vápník, fosfor a kyselina listová.
Želatina se užívá zejména díky svým pozitivním účinkům na zdraví kloubů a kostí, pomáhá při léčbě osteartrózy - nezánětlivého poškození (opotřebení) kloubů. Zlepšuje vzhled pokožky a vlasů. Díky obsahu glycinu podporuje funkci mozku, dokáže zlepšit pozornost. Glycin může zlepšit duševní zdraví, pomáhá zmírnit příznaky schizofrenie a OCD, také zlepšuje spánek.
Želatina je tvořena 98-99% bílkovin, dále obsahuje aminokyseliny mezi které patří: glycin, prolin, valin, hydroxyprolin a kyselina glutamová a malé množství minerálů jako je sodík, vápník, fosfor a kyselina listová.
Želatina se užívá zejména díky svým pozitivním účinkům na zdraví kloubů a kostí, pomáhá při léčbě osteartrózy - nezánětlivého poškození (opotřebení) kloubů. Zlepšuje vzhled pokožky a vlasů. Díky obsahu glycinu podporuje funkci mozku, dokáže zlepšit pozornost. Glycin může zlepšit duševní zdraví, pomáhá zmírnit příznaky schizofrenie a OCD, také zlepšuje spánek.
Blog

Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.

Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,

9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.

B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
Energie, regenerace a růst svalů, kvalita kůže, pivo, maso, kvasnice, ano! Tyto všechny věci mají, co dočinění s vitamíny skupiny „B.“ Jak? Proč? Kolik? Z čeho? Pojďme si to jednou provždy ujasnit!