Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Želatina

Želatina je proteinový produkt, který se získá vařením kolagenu. Želatina získaná během vaření je bezbarvá a bez chuti. Kolagen je nejhojnější bílkovina u lidí, která se vyskytuje v kůži, kostech, šlachách a  vazech. Kolagen je důležitý pro strukturu tkání a jejich sílu. Želatina se rozpouští v teplé vodě a po ochlazení získá rosolovitou strukturu. Želatina se užívá ve formě prášku a granulí.

Želatina je tvořena 98-99% bílkovin, dále obsahuje aminokyseliny mezi které patří: glycin, prolin, valin, hydroxyprolin a kyselina glutamová a malé množství minerálů jako je sodík, vápník, fosfor a kyselina listová. 

Želatina se užívá zejména díky svým pozitivním účinkům na zdraví kloubů a kostí, pomáhá při léčbě osteartrózy - nezánětlivého poškození (opotřebení) kloubů. Zlepšuje vzhled pokožky a vlasů. Díky obsahu glycinu podporuje funkci mozku, dokáže zlepšit pozornost. Glycin může zlepšit duševní zdraví, pomáhá zmírnit příznaky schizofrenie a OCD, také zlepšuje spánek.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.