Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Vitamín E

Vitamin E je důležitý vitamín pro silnou imunitu, zdravou pokožku a oči, který je jako jediný rozpustný v tucích. Má antioxidační účinek, což znamená, že chrání buňky před poškozením. Nejčastěji tento vitamín získáme z jídla. Dobrým zdrojem je rostlinný olej, listová zelenina - špenát, obilné potraviny, vejce a ořechy. Jeden snadný způsob, jak získat dostatek vitaminu E ve vaší stravě, je přidat do receptu lžíci oleje z pšeničných klíčků. Případně si můžeme pochutnat na slunečnicových semenech.

Vitamín E je vhodný na prevenci onemocnění srdce, Alzheimerovy choroby. Může zmírnit suchost, svědění a olupování spojené s ekzémem nebo atopickou dermatitidou. Vitamin E je používán v dermatologii již od padesátých let k ochraně pokožky před stárnutím a poškozením od slunce. Také může pomoci zlepšit pokožku hlavy a zmírnit vypadávání vlasů, které je způsobeno oxidačním stresem. Vitamín E také zlepšuje kognitivní funkce, působí jako prevence rakoviny. Isomery vitamínu E slouží jako ochranný antioxidant, který bojuje proti oxidaci cholesterolu. Je to proto, že mohou bojovat proti poškození volných radikálů v těle, což vede k oxidaci cholesterolu. Pozitivně ovlivňuje kardiovaskulární zdraví kvůli schopnosti snížit aktivitu enzymu, který kontroluje produkci/syntézu cholesterolu. Izomery tokotrienolu mohou zabránit adhezi buněk a tím zpomalit aterosklerózu.

 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.  
B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
Energie, regenerace a růst svalů, kvalita kůže, pivo, maso, kvasnice, ano! Tyto všechny věci mají, co dočinění s vitamíny skupiny „B.“ Jak? Proč? Kolik? Z čeho? Pojďme si to jednou provždy ujasnit!