Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Vanilka

Další názvy:
Vanilla
Vanilka se získává ze zralých lusků určitých orchidejí, běžně Vanilla planifolia. V současnosti Madagaskar produkuje kolem 75 % světové produkce vanilky. Vyrábí se také v Číně, Indonésii, Papui Nové Guineji a Mexiku. Lusky musí projít složitým procesem fermentace. Nejdůležitější látkou vanilky je aromatický fenolický aldehyd vanilin, který je odpovědný za příjemnou vůni a sladkou chuť tohoto koření. Kromě své všestrannosti a významu v kulinářském světě mohou vanilkový extrakt a fazole prospět vašemu zdraví. 
Vanilka antimykotické vlastnosti, pomáhá tedy k léčení plísní a houbových onemocnění. Často se tedy používá k léčbě kožních problémů, jako jsou ekzémy a dermatitidy. Působí příznivě také při zánětlivých onemocněních. Některé ze sloučenin obsažených v vanilkovém extraktu a fazolích mají antioxidační účinky, což znamená, že pomáhají chránit před poškozením buněk. Například dvě z fenolických rostlinných složek vanilky, vanilin a kyselina vanilová, byly zkoumány pro svůj antioxidační potenciál.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.