Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Ubiquinol

Další názvy:
Kaneka Ubiquinol™

Ubiquinol je redukovaná forma koenzymu Q10, kterou naše tělo přirozeně obsahuje. Jeho produkce roste do 20 let, po 30 letech začne klesat. Je rozpustný v tucích a snadněji se vstřebává než koenzym Q10. Vyskytuje se v  srdci, játrech, ledvinách, sójovém oleji, hovězí mase, makrelách a arašídech.

Existují dvě formy CoQ10: ubichinon a ubichinol . Ubiquinol, aktivní antioxidační forma CoQ10, se v těle vyrábí z ubichinonu. Jak stárneme, hladiny obou forem klesají. Již ve 20 letech začíná množství ubichinonu, které naše tělo poskytuje, klesat. Kromě toho tělo také ztrácí schopnost vytvářet ubichinol z ubichinonu. Jednou z jeho primárních funkcí je pomáhat vytvářet energii ve vašich buňkách . Podílí se na tvorbě adenosintrifosfátu (ATP) , kteří se dále podílí na přenosu energie v buňkách. 
Ubiquinol tvoří 90 % CoQ10 v krvi a je nejvíce vstřebatelnou formou. Proto se doporučuje vybírat z doplňků obsahujících formu ubiquinolu.

Jeho další klíčovou úlohou je sloužit jako antioxidant a chránit buňky před oxidačním poškozením. Má antioxidační účinky, podporuje zdraví srdce, snižuje krevní tlak, pomáhá bránit ateroskleróza, snižuje hladinu cholesterolu, zvyšuje plodnost, zvyšuje energii a může zlepšit příznaky Parkinsonovy choroby. Doporučené denní dávky: méně než 30 let: 30 mg, 30-40 let: 60 mg, pří únavě 100 mg, 40-50 let: 100 mg a 50 a více let: 100 mg. Mezi vedlejší účinky patří nevolnost, ztráta chuti k jídlu, bolest hlavy, průjem a vyrážka.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.  
B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
Energie, regenerace a růst svalů, kvalita kůže, pivo, maso, kvasnice, ano! Tyto všechny věci mají, co dočinění s vitamíny skupiny „B.“ Jak? Proč? Kolik? Z čeho? Pojďme si to jednou provždy ujasnit!