Triklosan
Zařazení:
Další názvy:
triclosan
Triclosan je syntetická chemická látka s antimikrobiálními vlastnostmi, která ničí nebo inhibuje růst mikroorganismů, jako jsou bakterie nebo houby. Když byl triclosan poprvé představen na počátku 70. let pro použití v nemocnicích, slavil úspěchy, protože pomáhal udržovat lékařské nástroje sterilní. Když byl původně vyvinut triclosan, mělo se za to, že jde o neiontové širokospektrální antimikrobiální činidlo, který je navíc bezpečný. Látka byla rychle začleněna do mnoha tato různých produktů osobní péče, včetně deodorantů, antiperspirantů, sprchových gelů, antibakteriálních přípravků na ruce, prostředků na mytí nádobí a zubních past.
Triclosan je známý endokrinní disruptor a podezřelý karcinogen. Triclosan je také lipofilní, což znamená, že se může bioakumulovat ve vašem tuku po dlouhou dobu a je nyní detekovatelný ve vzorcích lidského mateřského mléka, krve a moči.
Používání přípravků, které obsahují triclosan je spojeno s:
Triclosan je známý endokrinní disruptor a podezřelý karcinogen. Triclosan je také lipofilní, což znamená, že se může bioakumulovat ve vašem tuku po dlouhou dobu a je nyní detekovatelný ve vzorcích lidského mateřského mléka, krve a moči.
Používání přípravků, které obsahují triclosan je spojeno s:
- Abnormální funkce endokrinního systému - signalizace hormonů štítné žlázy.
- Oslabení imunitního systému.
- Děti vystavené antibakteriálním přípravkům v raném věku mají potenciál vzniku alergie, astmatu a ekzému.
- Nekontrolovaný růst buněk.
- Vývojová a reprodukční toxicita.
Blog

Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.

Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,

9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.

B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
Energie, regenerace a růst svalů, kvalita kůže, pivo, maso, kvasnice, ano! Tyto všechny věci mají, co dočinění s vitamíny skupiny „B.“ Jak? Proč? Kolik? Z čeho? Pojďme si to jednou provždy ujasnit!