Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Tapioková mouka

Tapioková mouka pochází z jižní Ameriky a Indie. Tapioka je škrob, který pochází z kořene manioku. Tento škrob se extrahuje procesem praní a rozvlákňování. Jakmile je shromážděno dostatečné množství vlhké dužiny, je poté vyždímána, aby se extrahovala škrobová kapalina. Tento škrob je základní potravinou v různých zemích Afriky, Asie a Jižní Ameriky. 

Tapiokový škrob je základní složkou při bezlepkovém pečení a je oblíbený mezi těmi, kdo drží paleo dietu. Přirozeně bezlepková, tapioková mouka může sloužit jako náhražka pšenice v různých bezlepkových receptech. Protože je tento škrob bez zápachu i chuti, je snadné jej přidat do jakéhokoli receptu (slaného nebo sladkého), aniž by se změnila chuť samotného receptu. Když se tapiokový škrob přidá do pečiva, pomáhá ingrediencím správně se spojit. Funkce, pro kterou se často používá lepek. Vazebné schopnosti tapiokového škrobu pomáhají pekařům získat pečivo, které je nadýchané, lehké a houbovité. Stejně jako mnoho jiných škrobů lze tapiokovou mouku použít také jako zahušťovadlo v polévkách, dušených pokrmech a pudincích. 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z