Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Steviol-glykosidy

Steviol-glykosidy zahrnují steviosid, seviolbiosid a rebaudiosid, které se vyskytují v listech keříku Stevie rebaudiana. Zajišťují stévii sladkou chuť, která je několikanásobně sladší než cukr. I když při konzumaci stévie v nejčistší formě se může u steviol-glykosidů objevit hořká pachuť. Nejsou zdrojem energie organismu. Výhodou je, že nezpůsobují zubní kaz, neovlivňují vývoj plodu v těhotenství a nezpůsobují genetické mutace.

Má schopnost regulovat hladinu cukru v krvi. Jedná se o ideální náhradu normálního cukru pro diabetiky nebo lidi s dietou řízenou sacharidy, protože mohou jíst sladké potraviny, aniž by se museli obávat diabetických komplikací. Stévie obsahuje málo kalorií a je 40-300x sladší než cukr, v závislosti na druhu, tzn. že lidé mohou jíst sladké výrobky z ní vyrobené, aniž by získali kalorie ze sacharidů. Uvolňuje krevní cévy, zvyšuje močení a usnadňuje vylučování sodíku z těla a to vše díky obsahu steviosidu. Výhodou steviol-glykosidu je, že snižují chuť k jídlu a podporují trávení. U některých lidé může pozitivně ovlivnit tvorbu akné. 

Bohatý zdroj antioxidantů z ní činí ideální doplněk k prevenci rakoviny, včetně rakoviny slinivky břišní. Snižuje hladinu LDL cholesterolu a triglyceridů. Snižuje tvorbu bakterií v ústech což je vhodná přísada do zubních past a ústních vod. Je užitečná proti kožním  problémům jako je ekzém a dermatitida. 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Terapie červeným světlem
Terapie červeným světlem
Terapie červeným světlem, známá také jako nízkoúrovňová laserová terapie a fotobiomodulace, je terapeutická technika, která využívá červené a blízké infračervené vlnové délky světla k léčbě kožních problémů jako jsou vrásky, jizvy a trvalé rány, stejně jako k léčbě bolesti kloubů, šlach a svalů, a dokonce i ke zmírnění vedlejších účinků chemoterapie.
Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.