Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Steviol-glykosidy

Steviol-glykosidy zahrnují steviosid, seviolbiosid a rebaudiosid, které se vyskytují v listech keříku Stevie rebaudiana. Zajišťují stévii sladkou chuť, která je několikanásobně sladší než cukr. I když při konzumaci stévie v nejčistší formě se může u steviol-glykosidů objevit hořká pachuť. Nejsou zdrojem energie organismu. Výhodou je, že nezpůsobují zubní kaz, neovlivňují vývoj plodu v těhotenství a nezpůsobují genetické mutace.

Má schopnost regulovat hladinu cukru v krvi. Jedná se o ideální náhradu normálního cukru pro diabetiky nebo lidi s dietou řízenou sacharidy, protože mohou jíst sladké potraviny, aniž by se museli obávat diabetických komplikací. Stévie obsahuje málo kalorií a je 40-300x sladší než cukr, v závislosti na druhu, tzn. že lidé mohou jíst sladké výrobky z ní vyrobené, aniž by získali kalorie ze sacharidů. Uvolňuje krevní cévy, zvyšuje močení a usnadňuje vylučování sodíku z těla a to vše díky obsahu steviosidu. Výhodou steviol-glykosidu je, že snižují chuť k jídlu a podporují trávení. U některých lidé může pozitivně ovlivnit tvorbu akné. 

Bohatý zdroj antioxidantů z ní činí ideální doplněk k prevenci mnoha onemocnění. Snižuje hladinu LDL cholesterolu a triglyceridů. Snižuje tvorbu bakterií v ústech což je vhodná přísada do zubních past a ústních vod. Je užitečná proti kožním  problémům jako je ekzém a dermatitida. 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.