Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Sojový lecitin

Další názvy:
Soy lecithin
Sojový lecitin je lecitin (termín jednou mastnou pro triglycerid doplněný konjugáty fosfatických kyselin), který dodává vysokou hladinu fosfatidylserinu, fosfatidylcholinu a fosfatidylinostiolu. 
  • Dokáže snížit hladinu špatného cholesterolu v našem těle. 
  • Dále je schopen zvýšit imunitní funkce.
  • Snížit zažívací potíže.
  • Zlepšit paměť, napomáhat rozvoji mozku a kojení. 
  • Lecitin zlepšuje funkci mozku, protože hlavní složkou sójového lecitinu je fosfatidylcholin. Ten je součástí membrány buněk a tělo ho rozkládá na cholin, který je životně důležitý pro zdraví mozku. Cholin je extrémně důležitý pro prevenci ztrát paměti u starších lidí.
  • Lecitin podporuje redukci tělesného tuku tím, že urychluje odbourávání tuků av důsledku toho stimuluje metabolismus. Efektivně se používá jako součást zdravé výživy a při hubnutí přebytečných kilogramů.
  • Lecitin a cholin jsou velmi důležité pro správnou funkci jater. Jejich přítomnost v potravinách obsahuje toxiny a hromadění tuku v játrech.

Sója je oblíbeným zdrojem pro extrakci lecitinu. Ve skutečnosti je to cenově výhodný zdroj lecitinu. Extrakce lecitinu ze sójových bobů se proto běžně provádí v mnoha zemích. Extrakce lecitinu ze sójových bobů zahrnuje chemikálie, jako je aceton a hexan.


Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.  
B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
Energie, regenerace a růst svalů, kvalita kůže, pivo, maso, kvasnice, ano! Tyto všechny věci mají, co dočinění s vitamíny skupiny „B.“ Jak? Proč? Kolik? Z čeho? Pojďme si to jednou provždy ujasnit!