Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Slunečnicový olej

Další názvy:
Helianthus Annuus Seed Oil, Sunflower Oil
Slunečnicový olej je lisovaný za studena a je extrahovaný ze semen slunečnic. Slunečnicový olej je často považován za zdravý olej, protože obsahuje nenasycené tuky, které prospívají zdraví srdce. Případné přínosy slunečnicového oleje však závisí na typu oleje a složení živin. Slunečnicový olej má uplatnění při vaření a také je široce používán v kosmetickém průmyslu. Používá se jako přírodní složka v produktech pro péči o pleť již stovky let po celém světě a může se pochlubit celou řadou výhod. Obsahuje kyselinu linolovou, olejovou, palmitovou, lecitin, karotenoidy, tokoferoly, vitamíny A, D, E, selen, hořčík, kyselinu listovou a proteiny.

Slunečnicový olej má antioxidační účinky. Snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění, snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Působí preventivně proti revmatoidní artritidě. Chrání před astmatem. Chrání před rakovinou tlustého střeva, dělohy, plic a kůže. Snižuje riziko infekce u předčasně narozených dětí. Podporuje zdraví nervového systému. Léčí akné, ekzémy a zarudnutí kůže.

Obsahuje několik sloučenin, které prospívají pokožce. Konkrétně se jedná o kyselinu olejovou, vitamin E, sezamol a kyselinu linolovou. Vitamin E je antioxidant, který pomáhá chránit pokožku před volnými radikály a nepříznivými vlivy slunce, jako je předčasné stárnutí a vrásky. Použití produktu péče o pleť se slunečnicovým olejem představuje skvělý způsob, jak získat výhody vitamínu E pro pokožku. Kyselina linolová pomáhá udržovat přirozenou bariéru pokožky, podporuje její schopnost zadržovat vlhkost a také má protizánětlivý účinek. Díky tomu je prospěšná pro suchou pokožku a kožní onemocnění jako je ekzém.

Slunečnicový olej je bohatý na antioxidanty a poskytuje ochranu před volnými radikály, které mohou způsobit předčasné stárnutí. Pomáhá pleti k tomu, aby zůstala čistá, bez nečistot a toxinů. Je zvláčňující, hydratuje pokožku a uzamyká vlhkost. Zbavuje pokožku odumřelých kožních buněk, uvolňuje ucpané póry, pokožku osvěžuje a oživuje. Je známý svou schopností zklidňovat podrážděnou nebo zarudlou pokožku. Snadno se vstřebává do pokožky, dokáže vyrovnat vzhled povrchu pokožky a zmenšit rozšířené póry. Díky ochranným antioxidantům a své schopnosti zadržovat vlhkost může slunečnicový olej pomoci minimalizovat vzhled jemných linek a vrásek.

Slunečnicový olej je vhodný pro všechny typy pleti. Je ideální pro péči o suchou pleť, citlivou, smíšenou, mastnou i zralou pleť. Suché pokožce dodává slunečnicový olej vlhkost. Citlivou pokožku zklidňuje a poskytuje ochranu. V případě smíšené pleti pomáhá j pleť hydratovat a vyrovnávat mastnotu v oblastech, které to potřebují. Benefit přináší o pro mastnou pleť, jelikož neucpává póry a pomáhá regulovat produkci kožního mazu. Zralé pleti dodává hydrataci a minimalizuje vzhled jemných linek a vrásek a zároveň ji chrání před poškozením.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.