Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Skořice

Další názvy:
Cinnamomum tamala
Skořice je kůra stromu Skořicovníku cejlonského, najdeme také ale Skořicovník čínský nebo Skořicovník tamala, který roste na úpatí Himalájí. Skořice patří mezi nejstarší koření na světě. Zmínky o ni najdeme už 4000 let před n. l. v Číně. Odtud se dostala do Evropy a Egypta. Dnes o skořici víme, že je to nejen koření, ale také pomocník při léčbě mnoha onemocnění.

Skořice se v tradiční čínské medicíně používá k minimalizaci příznaků nachlazení a chřipky a v kombinaci s medem ve snídaňové kaši získáte perfektní zahřívací kombinaci s protiplísňovými vlastnostmi. Jedná se o zahřívací a protizánětlivou potravinu. Proto je také skořice společně s hřebíčkem součástí ústních vod a zubních past, kde pomáhá předcházet zánětům dutiny ústní. Dále skořice stabilizuje hladinu krevního cukru, urychluje metabolismus, mírní nadýmání, snižuje krevní tlak a podporuje mozkovou činnost. Kromě toho skořice může působit jako afrodiziakum.


Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.