Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Sibiřský ženšen

Ženšen sibiřský má původ na Sibiři, odkud pochází i její název, ale je možné jej najít i v severní Číně. Nepovažuje se za pravý ženšen, ale stejně jako on je považován za adaptogen, který pomáhá tělu se bránit před stresory - tělo se lépe dokáže přizpůsobit fyzickému, emociálnímu a enviromentálnímu stresu. K léčbě se využívá pouze jeho kořen, z kterého se dělá extrakt. Kořen se během září opatrně zpracuje, kdy se za ne moc vysokých teplot usuší a následně naseká na drobné kousky. Konzumovat by se měl jeden měsíc a pak je vhodné udělat pauzu na pár týdnů.

Sibiřský ženšen obsahuje polysacharidy a eleutherozidy.

Je vhodný k posílení imunity, dlouhověkosti a vytrvalosti, zmírňuje únavu a pomáhá předcházet a léčit nachlazení a chřipku. Má také antioxidační a antibakteriální účinek. Zvyšuje kardiovaskulární systém a zlepšuje příznaky fibromyalgie. Může zlepšit symptomy deprese či s příznaky menopauzy. U žen podporuje zdravou menstruaci a tkáň dělohy. U mužů může zvyšovat počet spermií, díky vyšší hladině testosteronu.
 

Je obecně bezpečný pro všechny. Někteří lidé mohou mít některé mírné nežádoucí účinky, mezi než patří ospalost či porucha spánku, nervozita, závrať, rychlé bušení srdce, změny krevního tlaku, smutek, úzkost nebo svalové křeče.

Nedoporučuje se používat v těhotenství, při kojení, u žen s rakovinou prsů nebo lidem s vysokým krevním tlakem. Lidé, kteří užívají léky na srdce, léky na ředění krve, léky na potlačení imunitního systému a sedativa by se měli před začátkem užívání ženšenu sibiřského poradit s lékařem.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou známé kvůli jejich dobrému vlivu na naše zdraví. V těle působí pozitivně na kardiovaskulární systém, pomáhají při budování svalové hmoty a příznivě ovlivňují naši náladu. Poněvadž si lidské tělo neumí vytvořit omega-3 mastné kyseliny, označují se tyto kyseliny jako „esenciální“, což znamená, že je musíme získat ze své stravy.