Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Rýžová mouka

Rýžová mouka se nejvíce využívá v Asii, kde se zpracovávají poškozená, nevyužitá zrna rýže, která se rozemelou na mouku. Využívá se jak bílá, tak hnědá rýže. Využívá se v pečení a v kosmetických výrobcích.
Rýžová mouka je jednou ze zdravějších forem mouky, protože neobsahuje lepek a je vhodná pro celiaky (lidé s nesnášenlivostí lepku). Obsahuje 
bílkoviny, vlákninu, vápník, zinek, hořčík, fosfor, kyselinu listovou, mangan, vitamíny skupiny B, cholin.

Rýžová mouka snižuje hladinu cholesterolu a reguluje hladinu cukru v krvi. Podporuje peristaltiku střev, léčí zácpu. Vyvolává pocit sytosti a snižuje pocit hladu. Podporuje zdravou funkci zažívání, podporuje funkci jater, snižuje riziko onemocnění střev, vysokého krevního tlaku a cukrovky 2. typu. Pomáhá léčit akné, vyrážky a udržovat zdravou pleť.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.