Rýžová mouka
Rýžová mouka se nejvíce využívá v Asii, kde se zpracovávají poškozená, nevyužitá zrna rýže, která se rozemelou na mouku. Využívá se jak bílá, tak hnědá rýže. Využívá se v pečení a v kosmetických výrobcích.
Rýžová mouka je jednou ze zdravějších forem mouky, protože neobsahuje lepek a je vhodná pro celiaky (lidé s nesnášenlivostí lepku). Obsahuje bílkoviny, vlákninu, vápník, zinek, hořčík, fosfor, kyselinu listovou, mangan, vitamíny skupiny B, cholin.
Rýžová mouka snižuje hladinu cholesterolu a reguluje hladinu cukru v krvi. Podporuje peristaltiku střev, léčí zácpu. Vyvolává pocit sytosti a snižuje pocit hladu. Podporuje zdravou funkci zažívání, podporuje funkci jater, snižuje riziko onemocnění střev, vysokého krevního tlaku a cukrovky 2. typu. Pomáhá léčit akné, vyrážky a udržovat zdravou pleť.