Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Rozinky

Další názvy:
Vinná réva
Rozinky vznikají sušením vinných hroznů. Jsou to malé sladce chutnající plody, které všichni známe, především jako přísadu do pečení. Kromě specifické chuti disponují i širokou škálu živin. Mají nízkou až střední hodnotu glykemického indexu to znamená, že nezpůsobují velké výkyvy v hladině krevního cukru. Obsahují spoustu vlákninytéměř 3g na 100g. Vláknina je důležitá pro celý trávicí systém a rozinky jsou jednou z možností, jak obsah vlákniny přes den vyplnit. Rozinky jsou bohatým zdrojem fenolů, což jsou rostlinné látky, které mají antioxidační vlastnosti a chrání naše buňky před poškozením. Za zmínku stojí i obsah bóru, který rozinky obsahují. Jedná se o málo známý minerál, ale o to větší jsou jeho účinky. Bór podporuje zdraví a pevnost našich kostí, kloubů a zubů. Speciálním druhem rozinek jsou sultánky. Jsou větší, šťavnatější a mají výraznější sladkou chuť. Vyrábějí se z bezsemenných hroznů.
Produkty, kde tuto látku naleznete

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.