Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Rozinky

Další názvy:
Vinná réva
Rozinky vznikají sušením vinných hroznů. Jsou to malé sladce chutnající plody, které všichni známe, především jako přísadu do pečení. Kromě specifické chuti disponují i širokou škálu živin. Mají nízkou až střední hodnotu glykemického indexu to znamená, že nezpůsobují velké výkyvy v hladině krevního cukru. Obsahují spoustu vlákninytéměř 3g na 100g. Vláknina je důležitá pro celý trávicí systém a rozinky jsou jednou z možností, jak obsah vlákniny přes den vyplnit. Rozinky jsou bohatým zdrojem fenolů, což jsou rostlinné látky, které mají antioxidační vlastnosti a chrání naše buňky před poškozením. Za zmínku stojí i obsah bóru, který rozinky obsahují. Jedná se o málo známý minerál, ale o to větší jsou jeho účinky. Bór podporuje zdraví a pevnost našich kostí, kloubů a zubů. Speciálním druhem rozinek jsou sultánky. Jsou větší, šťavnatější a mají výraznější sladkou chuť. Vyrábějí se z bezsemenných hroznů.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z