Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Rostlinná celulóza (tobolka)

Další názvy:
Vegetariánská tobolka
Celulóza je molekula složená z dlouhého řetězce monosacharidů nebo jednotlivých jednotek glukózy. Molekuly glukózy jsou spojené dohromady v dlouhých řetězcích, které se nemohou navázat na receptor sladkosti v ústech, proto nemá celulóza sladkou chuť. Člověk celulózu nedokáže trávit, protože neprodukuje enzym potřebný k jejímu trávení, proto prochází nepoškozena až do tlustého střeva, kde je rozložena bakteriemi. Nejlepším zdrojem rostlinné celulózy je zelenina s nejvyšším obsahem vlákniny - hrášek, brambory, růžičková kapusta, chřest, kapusta, brokolice.

Mezi výhody rostlinné celulózy patří podpora zdravé funkce trávicího systému. Celulóza dokáže trávenině přidat objem, čímž zlepšuje peristaltiku střev a pravidelnost vylučování. Rostlinná celulóza dokáže navodit pocit plnosti, což pomáhá při udržování váhy.

Rostlinná kapsle nebo tobolka je dvoudílná a je tvořena substancí zvanou Hypromelóza (Hydroxypropyl Methylcelulóza HPMC). Jedná se právě o výtažek z celulózy.

Výhodou rostlinné tobolky je to, že neobsahuje žádné vedlejší produkty živočišného původu a je vhodná pro vegetariány a vegany. Tobolky se vyskytují v různých tvarech i velikostech, čímž jsou vhodné pro různé množství dávek a formulací. Tobolky jsou dlouhodobě odolné před vlivy prostředí. 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.  
B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
Energie, regenerace a růst svalů, kvalita kůže, pivo, maso, kvasnice, ano! Tyto všechny věci mají, co dočinění s vitamíny skupiny „B.“ Jak? Proč? Kolik? Z čeho? Pojďme si to jednou provždy ujasnit!