Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Rhodiola rosea

Další názvy:
Rozchodnice růžová, Zlatý kořen
Rhodiola je bylina, která roste v chladných horských oblastech Evropy. Je také známá pod názvy zlatý nebo arktický kořen. Z bylinky se k léčebným účinkům využívá kořen, z něhož se vyrábí extrakt, protože obsahuje nejvíce účinných látek. Extrakt z Rhodioly je dostupný ve formě tobolek nebo tablet, což umožňuje přesnější dávkování.

Kořen Rozchodnice obsahuje více než 140 účinných látek, z nichž nejsilnější je rosavin a salidrosid, dále obsahuje fenolové alkoholy, glokozidy, quercetin, hyperozid, kempferol.

Jedná se o adaptogenní rostlinu, což znamená, že pomáhá působit proti stresu. Dále má protizánětlivé účinky. Kromě toho pomáhá proti únavě, pomáhá zmírnit příznaky deprese a stresu, využívá se k léčbě úzkosti. Zlepšuje funkci mozku. Zvyšuje fyzický výkon. Pomáhá při léčbě onemocnění ledvin a jater. Snižuje hladinu cukru v krvi.

Při užívání extraktu rhodioly se moho u některých lidí objevit vedlejší účinky ve podobě závratě, pocitu sucha v ústech, poruchy spánku nebo bolesti hlavy.

U užívání rhodioly je důležitý dávat pozor na dobrý zdroj této byliny. Doporučené dávkování je 400-600mg/den pro zlepšení příznaků psychických poruch a 200-300mg/hod pro zvýšení fyzického výkonu.

Rhodioly by neměly užívat těhotné a kojící ženy. Lidé s autoimunitním onemocněním by se užívání měli vyvarovat z důvodu rizika zhoršení průběhu nemoci (např. roztroušená skleróza), lidé s onemocněním mozku a lidé s diabetesem, kde hrozí velmi nízké hladiny cukru v krvi.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou známé kvůli jejich dobrému vlivu na naše zdraví. V těle působí pozitivně na kardiovaskulární systém, pomáhají při budování svalové hmoty a příznivě ovlivňují naši náladu. Poněvadž si lidské tělo neumí vytvořit omega-3 mastné kyseliny, označují se tyto kyseliny jako „esenciální“, což znamená, že je musíme získat ze své stravy.