Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Resveratrol

Resveratrol je polyfenolická látka obsažená převážně ve vinné révě. Rostlina tuto látku produkuje při stresové situaci, například při změně teploty či nepříznivých klimatických podmínkách. Důvodem neobvykle silných terapeutických a zdravotních výhod resveratrolu je to, že se jedná o fytoalexin – jeho funkcí je chránit rostliny před nemocí nebo před houbovými patogeny a bakteriemi.

V různých rostlinných druzích bylo identifikováno více než 8 000 polyfenolických sloučenin. Zdaleka nejvíce studované polyfenoly jsou ve skupině flavonoidů. Jednou z hlavních tříd flavonoidů jsou flavanoly, jejichž členem je právě resveratrol.



Resveratrol je silný antioxidant, který pomáhá regulovat hladinu cholesterolu a cukru v krvi, má blahodárný vliv na kardiovaskulární systém, zvyšuje obranyschopnost těla a zmírňuje zánětlivé procesy v těle.

Resveratrol se nachází ve slupce hroznů, v borůvkách, malinách, moruších, švestkách, granátovém jablku a v arašídech. Mezi další potraviny, které obsahují resveratrol patří čínské zelí, brokolice, čekanka, česnek, mrkev, nebo čajovník zelený. 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Vláknina: Klíčový prvek pro zdraví trávicího systému
Vláknina: Klíčový prvek pro zdraví trávicího systému
Vláknina je nezbytnou součástí stravy, která má zásadní vliv na naše celkové zdraví. Je to typ sacharidu, který naše tělo nedokáže strávit, ale který má důležitou roli v podpoře trávení a udržování zdraví střev.
Nejčastěji deficitní vitamíny a minerály u veganů: Jak si zajistit vyváženou stravu
Nejčastěji deficitní vitamíny a minerály u veganů: Jak si zajistit vyváženou stravu
Veganství je stále populárnější volbou životního stylu a některým lidem může přinášet řadu zdravotních přínosů i naplnění etických hodnot. Nicméně, přechod na čistě rostlinnou stravu vyžaduje pečlivé plánování, aby se zajistil dostatečný příjem všech potřebných živin. Některé vitamíny a minerály se ve veganské stravě nacházejí v nižších koncentracích nebo jsou hůře vstřebatelné, což může vést k jejich deficitům.
Manukový olej: Přírodní ingredience s mnoha zdravotními výhodami
Manukový olej: Přírodní ingredience s mnoha zdravotními výhodami
Manukový olej je esenciální olej získávaný z listů a větviček stromu manuka (Leptospermum scoparium), který roste v extrémních podmínkách Nového Zélandu a Austrálie. Tento strom, patřící do rodiny Myrtaceae, je známý svými léčivými vlastnostmi. Manukový olej je vysoce ceněný jak v tradiční maorské medicíně, tak v moderní přírodní terapii, a to díky svým antimikrobiálním a protizánětlivým vlastnostem.
Alfa-lipoová kyselina: Antioxidant s významnými přínosy pro zdraví
Alfa-lipoová kyselina: Antioxidant s významnými přínosy pro zdraví
Alfa-lipoová kyselina (ALA) je přírodní látka, která získává stále větší pozornost díky svým silným antioxidačním vlastnostem a potenciálním zdravotním přínosům. Tyto vlastnosti ji činí významnou složkou mnoha doplňků stravy.