Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Resveratrol

Resveratrol je polyfenolická látka obsažená převážně ve vinné révě. Rostlina tuto látku produkuje při stresové situaci, například při změně teploty či nepříznivých klimatických podmínkách. Důvodem neobvykle silných terapeutických a zdravotních výhod resveratrolu je to, že se jedná o fytoalexin – jeho funkcí je chránit rostliny před nemocí nebo před houbovými patogeny a bakteriemi.

V různých rostlinných druzích bylo identifikováno více než 8 000 polyfenolických sloučenin. Zdaleka nejvíce studované polyfenoly jsou ve skupině flavonoidů. Jednou z hlavních tříd flavonoidů jsou flavanoly, jejichž členem je právě resveratrol.



Resveratrol je silný antioxidant, který pomáhá regulovat hladinu cholesterolu a cukru v krvi, má blahodárný vliv na kardiovaskulární systém, zvyšuje obranyschopnost těla a zmírňuje zánětlivé procesy v těle.

Resveratrol se nachází ve slupce hroznů, v borůvkách, malinách, moruších, švestkách, granátovém jablku a v arašídech. Mezi další potraviny, které obsahují resveratrol patří čínské zelí, brokolice, čekanka, česnek, mrkev, nebo čajovník zelený. 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.