Resveratrol
Zařazení:
Resveratrol je polyfenolická látka obsažená převážně ve vinné révě. Rostlina tuto látku produkuje při stresové situaci, například při změně teploty či nepříznivých klimatických podmínkách. Důvodem neobvykle silných terapeutických a zdravotních výhod resveratrolu je to, že se jedná o fytoalexin – jeho funkcí je chránit rostliny před nemocí nebo před houbovými patogeny a bakteriemi.
V různých rostlinných druzích bylo identifikováno více než 8 000 polyfenolických sloučenin. Zdaleka nejvíce studované polyfenoly jsou ve skupině flavonoidů. Jednou z hlavních tříd flavonoidů jsou flavanoly, jejichž členem je právě resveratrol.

Resveratrol je silný antioxidant, který pomáhá regulovat hladinu cholesterolu a cukru v krvi, má blahodárný vliv na kardiovaskulární systém, zvyšuje obranyschopnost těla a zmírňuje zánětlivé procesy v těle.
Resveratrol se nachází ve slupce hroznů, v borůvkách, malinách, moruších, švestkách, granátovém jablku a v arašídech. Mezi další potraviny, které obsahují resveratrol patří čínské zelí, brokolice, čekanka, česnek, mrkev, nebo čajovník zelený.
Produkty, kde tuto látku naleznete
Blog

Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.

Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,

9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.

B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
Energie, regenerace a růst svalů, kvalita kůže, pivo, maso, kvasnice, ano! Tyto všechny věci mají, co dočinění s vitamíny skupiny „B.“ Jak? Proč? Kolik? Z čeho? Pojďme si to jednou provždy ujasnit!