Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Pyl perga

Další názvy:
Včelí pyl, Perga, Svatojánský chléb
Včelí pyl Perga (můžeme znát i pod názvem včelí chléb) je bezesporu komplexní potravina, protože obsahuje vitamíny, minerály, enzymy a živiny. A jak Perga vzniká? Včely své zásoby naskládají do buněk pláství a pyl pak zajišťují a konzervují včelím voskem a medem. Následně pyl prochází dlouhým procesem fermentace. Fermentace se děje v plástech s trochou medu.  Jde v podstatě o včelí pyl, který zůstal chvíli uvnitř úlu a došlo k přirozenému kvašení. Pyl je pro včely velmi podstatný, protože to je jejich obživa. I proto se mu přezdívá včelí nebo také svatojánský chléb. 

Jedná se o produkt, který je zvlášť vhodný pro vegeteriány. Díky fermentaci má Perga ve srovnání s včelím pylem až 4 krát vyšší biologickou dostupnost.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.