Pyl perga
Zařazení:
Další názvy:
Včelí pyl, Perga, Svatojánský chléb
Včelí pyl Perga (můžeme znát i pod názvem včelí chléb) je bezesporu komplexní potravina, protože obsahuje vitamíny, minerály, enzymy a živiny. A jak Perga vzniká? Včely své zásoby naskládají do buněk pláství a pyl pak zajišťují a konzervují včelím voskem a medem. Následně pyl prochází dlouhým procesem fermentace. Fermentace se děje v plástech s trochou medu. Jde v podstatě o včelí pyl, který zůstal chvíli uvnitř úlu a došlo k přirozenému kvašení. Pyl je pro včely velmi podstatný, protože to je jejich obživa. I proto se mu přezdívá včelí nebo také svatojánský chléb.
Jedná se o produkt, který je zvlášť vhodný pro vegeteriány. Díky fermentaci má Perga ve srovnání s včelím pylem až 4 krát vyšší biologickou dostupnost.
Jedná se o produkt, který je zvlášť vhodný pro vegeteriány. Díky fermentaci má Perga ve srovnání s včelím pylem až 4 krát vyšší biologickou dostupnost.