Proanthokyanidiny
Zařazení:
Další názvy:
proanthocyanidis, oligomeric procyantokyanidiny OPC
Proanthokyanidiny jsou polyfenoly, které jsou obsažené v rostlinách. Zajišťují červené a modrofialové zbarvení rostlin. Představují silné antioxidanty. Lze je zakoupit ve formě tablet, kapslí nebo bylinných výtažcích. Proanthokyanidiny jsou obsaženy v borůvkách, brusinkách, hroznovém vínu, černém rybízu.
Proanthokyanidiny mají antioxidační a antibakteriální účinky. Posilují imunitní systém. Snižují riziko kardiovaskulárních chorob a kornatění tepen (ukládání tuků a jiných látek do stěny tepen), snižují krevní tlak a mohou snížit riziko krevních sraženin, zlepšují elasticitu cév. Zlepšují metabolismus tuků. Chrání tělo před toxiny. Zmírňují alergie. Stimulují tvorbu T-buněk. Mají protizánětlivé účinky a pomáhají snížit bolest u zánětu kloubů (artritidy). Poskytuje ochranu před rakovinou, jelikož blokuje syntézu bílkovin v nádorových buňkách, které zabraňují jejich množení.
Proanthokyanidiny mají antioxidační a antibakteriální účinky. Posilují imunitní systém. Snižují riziko kardiovaskulárních chorob a kornatění tepen (ukládání tuků a jiných látek do stěny tepen), snižují krevní tlak a mohou snížit riziko krevních sraženin, zlepšují elasticitu cév. Zlepšují metabolismus tuků. Chrání tělo před toxiny. Zmírňují alergie. Stimulují tvorbu T-buněk. Mají protizánětlivé účinky a pomáhají snížit bolest u zánětu kloubů (artritidy). Poskytuje ochranu před rakovinou, jelikož blokuje syntézu bílkovin v nádorových buňkách, které zabraňují jejich množení.
Blog

Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.

Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,

9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.

B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
Energie, regenerace a růst svalů, kvalita kůže, pivo, maso, kvasnice, ano! Tyto všechny věci mají, co dočinění s vitamíny skupiny „B.“ Jak? Proč? Kolik? Z čeho? Pojďme si to jednou provždy ujasnit!