Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Piperin

Další názvy:
Bioperine
Bioperin je obchodním názvem piperinu. Piperin je alkaloid, který se nachází v černém pepři (Piper nigrum) a dodává černému pepři jeho štiplavost. Extrat semen černého pepře obsahuje 5-10% piperinu. Bioperin se kombinuje s jinými živinami, protože zvyšuje jejich absorpci v těle. Podporuje vstřebávání živin, pomáhá k lepšímu trávení, činnosti jater a nervové soustavy.

Ovšem nyní se o piperinu mluví spíše v souvislosti s redukcí tělesného tuku, ale také jako o zvýšení účinnosti některých látek a to nejen u doplňků stravy, ale také chemických léčiv. V doplňcích stravy se nejčastěji používá společně s kurkuminem, kdy spolu působí jako velice silný antioxidant. Bylo zjištěno, že Piperin dokáže zvyšovat vstřebávání různých živin. Především zvyšuje absorpci vitamínu A, B a C, selenu, beta-karotenu a koenzymu Q10.  Zvyšuje aktivitu trávicích enzymů ve střevě, snižuje křeče a nadýmání. V neposlední řadě se ukázalo, že piperin může být prospěšný u dny, což je metabolické onemocnění, které je charakterizované imunitní odpovědí proti krystalkům kyseliny močové v kloubech. Dokáže zlepšit náladu, snižuje depresi a úzkost díky zvýšení hladiny dopaminu a serotoninu. Zlepšuje paměť a pozornost.

Při užívání piperinu se může objevit nevolnost, průjem. V některých případech může dojít ke snížení plodnosti u mužů. 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou známé kvůli jejich dobrému vlivu na naše zdraví. V těle působí pozitivně na kardiovaskulární systém, pomáhají při budování svalové hmoty a příznivě ovlivňují naši náladu. Poněvadž si lidské tělo neumí vytvořit omega-3 mastné kyseliny, označují se tyto kyseliny jako „esenciální“, což znamená, že je musíme získat ze své stravy.