Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Ovesné vločky

Ovesné vločky jsou jednou z nejvýživnějších potravin a jaké jsou jeho přednosti. Dnes jsou k zakoupení sypané i zapékané müsli nebo müsli tyčinky, kde vločky hrají hlavní roli. Je dobré vědět, že dalším zpracováním takových potravin se současně i zvyšuje glykemický index. Glykemický index je údaj popisující, do jaké míry daná potravina zvyšuje hladinu krevního cukru.

Pocházejí z rostliny Avena Sativa. Obsahují velké množství polysacharidů (60g na 100g), vitamínu B a z minerálních látek stojí za zmínku křemík, vápník nebo železo. Vločky máme spojeny s vysokým obsahem vlákniny, díky které nás zasytí na delší čas. A je to pravda. Ovesné vločky obsahují 10g vlákniny na 100g. Vláknina je pro tělo důležitá nejen pro správné fungování trávicího systému, ale je to právě vláknina, která ovlivňuje pomalé zvyšování hladiny krevního cukru. 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.