Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Oregáno

Další názvy:
Origanum vulgare
Oregano je voňavá bylina, která je nejlépe známá jako přísada do italských potravin. Oregano je populární od té doby, co ho Řekové a Římané používali pro léčebné účely ve starověku. Ve skutečnosti název oregano pochází z řeckých slov „oros“, což znamená hora, a „ganos“, což znamená radost nebo radost. V první řadě má velice silně antibakteriální účinky a dokonce je oregano předmětem studií, protože se předpokládá, že by mohlo blokovat růst bakterií Escherichia coli a Pseudomonas aeruginosa, dvou kmenů bakterií, které mohou způsobit infekci. Používá se k léčbě dýchacích cest, jako je astma, kašel, alergie a bronchitida. Pomáhá také při bolestech hlavy, infekcích močových cest, cukrovce, vysokém cholesterolu a srdečních onemocněních. 

Lidé v oblasti Středomoří používají oregano po staletí v medicíně k léčbě mnoha nemocí, včetně astmatu, bolesti svalů, křečí, při průjmu, špatnému trávení a nachlazení. Oregano zmírňuje záněty, bojuje s bakteriemi a reguluje hladinu cukru v krvi. 

Oregano a další byliny poskytují antioxidanty. Ty pomáhají tělu eliminovat volné radikály, které jsou toxickými látkami, které jsou důsledkem přírodních procesů a stresu v životním prostředí. Nahromadění volných radikálů může vyvolat oxidační stres Oxidační stres může vést k poškození buněk, které může mít za následek různá onemocnění.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.