Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Omega 3

Omega-3 jsou typ polynenasyceného tuku, který je prospěšný pro zdraví. Tři hlavní typy jsou: ALA (kyselina alfa-linolenová), DHA (kyselina dokosahexaenová) a EPA (kyselina eikosapentaenová). ALA je esenciální mastná kyselina, kterou naše tělo potřebuje, ale nedokáže si ji samo vytvořit, tudíž ji musíme získat z potravin jakou jsou vlašské ořechy, lněné semínko a řepková olej. Naše tělo umí produkovat DHA a EPA z ALA, nicméně to není tak účinné, jako když je získáváme přímo z jídla. Tyto dvě omega-3 se nacházejí v tučných rybách, jako je losos, sardinky a makrela. Výzkum ukazuje, že jak DHA tak EPA jsou důležité v mnoha oblastech, včetně zdraví srdce a mozku.

Vlastnosti omega 3:

  • pomáhají předcházet depresím a úzkostem

  • zlepšují zdraví očí

  • podporují růst a vývoj mozku u kojenců

  • zlepšují rizikové faktory srdečních chorob

  • snižují příznaky ADHD u dětí, zlepšují pozornosr a snižují hyperaktivitu, impusivitu a agresi

  • snižují rezistenci na inzulín

  • snižují chronické záněty, které mohou přispívat k srdečním onemocněním

  • snižují riziko některých typů rakoviny (tlustého střeva, prostaty či prsu)

  • pomáhají zabránit úbytku duševních poruch souvisejících s věkem

  • snižují riziko astmatu jak u dětí tak u mladistvých

  • snižují tuk v játrech

  • zlepšuje sílu kostí a kloubů, což potenciálně snižuje riziko vzniku osteoporózy a artritidy

  • snižují menstruační bolesti a mohou být účinnější než ibuprofen

  • pomáhají zlepšit spánek, zejména délku a kvalitu

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou známé kvůli jejich dobrému vlivu na naše zdraví. V těle působí pozitivně na kardiovaskulární systém, pomáhají při budování svalové hmoty a příznivě ovlivňují naši náladu. Poněvadž si lidské tělo neumí vytvořit omega-3 mastné kyseliny, označují se tyto kyseliny jako „esenciální“, což znamená, že je musíme získat ze své stravy.