Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Olše lepkavá

Další názvy:
Alnus Glutinosa
Olše lepkavá je listnatý strom z čeledi břízovitých, který se vyskytuje v celé Evropě, a to převážně na vlhkých místech v nížinách i horách. Má okrouhlé listů a jehnědy hnědé barvy, které jsou dlouhé až 12 cm a vyrůstají ve svazku převážně po dvou až pěti. Dorůstá až do výšky 30 metrů a jeho plody jsou ploché nažky. 

Výtažek z olše lepkavé představuje přírodní rostlinné antibiotikum, má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Je účinná při zánětech kostí a kloubů, střevních zánětech, osteoporóze a pomáhá prokrvovat srdeční sval. V lidovém léčitelství se listy olše lepkavé používají ke snížení horečky, při nachlazení, průjmu a zánětlivých onemocnění bakteriálního původu. Mají hojivé účinky, podporují hojení ran a vředů či rozpraskané kůže. Listy i kůra obsahují třísloviny, flavonoidy a fytosteroly.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.