Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Měď

Měď je hned po železe a zinku nejvíce zastoupených esenciálním prvkem. V organismu se podílí na lepším využití cukru, podílí se na stavbě kostí a je součástí centrálního nervového systému. Kromě toho je v současné době měď běžnou součástí léků, protože má vynikající protizánětlivé vlastnosti. Měď se shlukuje v játrech a poté je krví přenášena do celého těla. Měď můžeme nalézt v potravinách jako jsou vnitřnosti, měkkýši a korýši, kakau, ale také ovesných vločkách, luštěninách, vejcích nebo droždí. V těle dospělého člověka se nachází asi 100 - 150 mg mědi. Při nedostatku mědi dochází ke chudokrevnosti a anémii. Nadbytek mědi je velmi vzácný, muselo by pravděpodobně dojít k vysokému příjmu doplňků stravy. V případě dlouhodobého nadbytku mědi může být jaterní tkáň poškozena cirhózou. Existuje geneticky dědičné onemocnění, které se nazývá Wilsonova choroba. Při tomto onemocnění tělo není schopnost měď zpracovávat a následně vylučovat a ta se hromadí v jaterní tkáni.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Terapie červeným světlem
Terapie červeným světlem
Terapie červeným světlem, známá také jako nízkoúrovňová laserová terapie a fotobiomodulace, je terapeutická technika, která využívá červené a blízké infračervené vlnové délky světla k léčbě kožních problémů jako jsou vrásky, jizvy a trvalé rány, stejně jako k léčbě bolesti kloubů, šlach a svalů, a dokonce i ke zmírnění vedlejších účinků chemoterapie.
Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.