Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Matcha

Další názvy:
Camellia sinensis
Matcha je zelený čaj, který se vyrábí z rostliny Camellia sinensis. Zemědělci pěstují matchu zakrytím svých čajovníků 20–30 dní před sklizní, aby se zabránilo přímému slunečnímu záření. To zvyšuje produkci chlorofylu, zvyšuje obsah aminokyselin a dává rostlině tmavší zelený odstín. Sklízí se mladé čajové lístky, z nichž se odstraní stonky a žíly a rozemelou se na jemný prášek. Prášek se následně rozmíchá v horké vodě. Obsahuje kofein a oxidanty.

Matcha je bohatá na katechiny, což je třída rostlinných sloučenin v čaji, které působí jako přírodní antioxidanty. Obsahuje vysoké množství katechinu zvaného EGCG (epigallocatechin gallát), o kterém se předpokládá, že má na tělo účinky boje proti rakovině.

Mezi hlavní účinky užívání Matchy patří 
antioxidační účinky, podporuje zdraví srdce, pomáhá chránit játra a ledviny, pomáhá při hubnutí, může zlepšit funkci mozku, paměť, pozornost, může inhibovat růst rakovinných buněk (potřeba dalších výzkumů). Díky obsahu kofeinu může způsobit následující vedlejší účinky: bolest hlavy, podrážděnost, nevolnost, průjem.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou známé kvůli jejich dobrému vlivu na naše zdraví. V těle působí pozitivně na kardiovaskulární systém, pomáhají při budování svalové hmoty a příznivě ovlivňují naši náladu. Poněvadž si lidské tělo neumí vytvořit omega-3 mastné kyseliny, označují se tyto kyseliny jako „esenciální“, což znamená, že je musíme získat ze své stravy.