Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Maltodextrin

Maltodextrin je polysacharid. Jde o bílý prášek, který se vyrábí z pšenice, kukuřice a bramborového škrobu. Vyrábí se enzymatickým zpracováním škrobu, nejprve se uvaří škroby, poté se přidají enzymy nebo kyseliny - nejčastěji alfa-amyláza, aby došlo k rozkladu. Maltodextrin je rozpustný ve vodě a má neutrální chuť.

Plní funkci zahušťovadlaplniva nebo konzervačních látek v mnoha zpracovaných potravinách.  

Obvykle se však vyskytuje v potravinách pouze v malém množství a nemá pro nás tudíž významný vliv. Nicméně z důvodu vysokého glykemického indexu, může ve větším množství způsobit zvýšenou hladinu cukru v krvi, díky čemuž může pomoci léčit chronickou hypoglykémii (nízký obsah cukru v těle). Pomáhá dodat tělu energii. 

Vzhledem k tomu, že maltodextrin je rychle stravitelný uhlohydrát, je často součástí sportovních nápojů a občerstvení pro sportovce. 
Pro kulturisty a další sportovce představuje 
maltodextrin zdroj rychlých kalorií během nebo po tréninku.



 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Astaxanthin a jeho účinky
Astaxanthin a jeho účinky
Astaxanthin je nejsilnější antioxidant, který vytváří řasy Haematococcus pluvialis (Chlorophyceae, Volvocales) . Mezi hlavní účinky astaxanthinu patří zdraví očí, podporuje zdraví mozku, brání kognitivnímu poklesu a rozvoji demence nebo Alzheimerovy choroby. Kromě toho chrání pokožku před UV zářením a podobně jako ostatní antioxidanty, neutralizuje volné radikály.
Oxid dusnatý
Oxid dusnatý
Oxid dusnatý neboli NO, je molekula, která hraje klíčovou roli v našem těle a to konkrétně v kardiovaskulárním systému. Mnoho biologických molekul má složitou strukturu, ale oxid dusnatý obsahuje pouze dva atomy – atom dusíku a atom kyslíku. 
NMN
NMN
Zdraví buněk je něco, co ovlivňuje jak naše celkové zdraví, tak náchylnost k chronickým onemocněním a dokonce i to, v jaké budeme celkové kondici. Už od pradávna se lidstvo  zajímalo o to, jak stárnout co nejpomaleji. Nyní jsme tomu blíže, než kdykoliv předtím. 
Alergie na pyl
Alergie na pyl
To, co dělá jaro a léto tak krásným, je doslova utrpení pro ty, kteří trpí sezonní alergií. Čerstvě posečená tráva, kvetoucí stromy a květiny, uvolňují pyl, který ročně způsobuje sezonní alergie u cca 40-60 miliónů lidí.[1] Alergie (alergická rýma) se vyskytuje hlavně na jaře a je běžně známá jako senná rýma. K těmto alergiím dochází nejen na jaře, ale také po celé léto a na podzim.