Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Linalool

Linalool je terpenový izolát, který se vyznačuje květinovou vůni s pikantními tóny. Používá se v kosmetickém průmyslu, kde je oblíbenou přísadou v krémech a olejích. Linalool se vyskytuje ve 2 formách: S-linalool a R-linalool, tyto formy jsou známé jako enantiomery a mají malé rozdíly ve svých chemických vlastnostech a mají různé aroma. Linalool se získá destilací rostliny, kdy se linalool oddělí od ostatních složek. Nejčastěji se objevuje v levandulových olejích určených pro inhalaci. 
Nachází se v levanduli, jasmínu, mátě, vonných bylinách, citrusových plodech, vysoký obsah linaloolu v kmenech konopí je velmi vzácný. 

Má uklidňující, antibakteriální a protizánětlivé účinky. Zlepšuje náladu, pomáhá zmírnit úzkost, depresi. Ulevuje od bolesti. Snižuje záchvaty a křeče epilepsie. Zlepšuje spánek. Je zásadní při uvolňování a absorpci vitamínu E v těle. 


Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.