Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

L-Leucin

L-leucin je esenciální aminokyselina, kterou tělo nedokáže samo produkovat, proto je důležité ji přijímat v potravě. Je to aminokyselina s rozvětveným řetězcem, která je pro tělo nezbytná. Musíme si ho získat ze stravy, jelikož si ho tělo nedokáže syntetizovat samo.
Podobně jako u mnoha dalších aminokyselin se leucin nachází v mnoha potravinách, které mají vysoký obsah bílkovin. L-Leucin je obsažený v kuřecím a krůtím mase, rybách, vejcích, mléčných výrobcích, sóje, fazolích a ořechách.
Doporučená běžná dávka je 50mg.

Leucin zvyšuje produkci energie a bílkovin (tedy svalů), čímž pomáhá růstu svalů, což je jasným ukazatelem jeho použití jako doplňku v kulturistice. Svaly ho používají jako svoje palivo. Zvyšuje fyzickou sílu. Snižuje riziko kornatění tepen, což je ukládání tukových a jiných látek do stěn cév/tepen (aterosklerózy). Pomáhá snížit obezitu


Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.