Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

L-Leucin

L-leucin je esenciální aminokyselina, kterou tělo nedokáže samo produkovat, proto je důležité ji přijímat v potravě. Je to aminokyselina s rozvětveným řetězcem, která je pro tělo nezbytná. Musíme si ho získat ze stravy, jelikož si ho tělo nedokáže syntetizovat samo.
Podobně jako u mnoha dalších aminokyselin se leucin nachází v mnoha potravinách, které mají vysoký obsah bílkovin. L-Leucin je obsažený v kuřecím a krůtím mase, rybách, vejcích, mléčných výrobcích, sóje, fazolích a ořechách.
Doporučená běžná dávka je 50mg, u trénujících lidí může být max 50mg.

Leucin zvyšuje produkci energie a bílkovin (tedy svalů), čímž pomáhá růstu svalů, což je jasným ukazatelem jejího použití jako doplněk v kulturistice. Svaly ho používají jako svoje palivo. Zvyšuje fyzickou sílu. Snižuje riziko aterosklerózy. Pomáhá snížit obezitu

Při užívání L-leucinu může u některých lidí dojít k vedlejším účinkům. Může snížit hladinu serotoninu. Nadměrné množství může vést k poškození mozku nebo onemocnění jater. Může negativně ovlivnit náladu, což se může projevit zvýšeným vztekem.

 U starších lidí nad 65 let je prospěšný, protože leucin aktivuje syntézu bílkovin a tím nárůst svalové hmoty.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou známé kvůli jejich dobrému vlivu na naše zdraví. V těle působí pozitivně na kardiovaskulární systém, pomáhají při budování svalové hmoty a příznivě ovlivňují naši náladu. Poněvadž si lidské tělo neumí vytvořit omega-3 mastné kyseliny, označují se tyto kyseliny jako „esenciální“, což znamená, že je musíme získat ze své stravy.