Lactobacillus plantarum
Zařazení:
Lactobacillus plantarum jsou probiotika, který je k dispozici ve formě doplňků, nachází se ve fermentovaných potravinách. Má výjimečnou schopnost vázat se na střevní sliznici a zvyšovat populaci prospěšných bakterií ve střevech. Najdeme je v zelí, nakládaných okurkách a kimchi. Má protizánětlivé, antibakteriální účinky, stimulují trávicí systém, pomáhá tělu produkovat vitamíny, může zmírnit příznaky syndromu dráždivého tračníku (IBS), zlepšení příznaků atopického ekzému, chrání kardiovaskulární systém. Mezi vedlejší účinky může patřit nadýmání a průjem.
U následující onemocnění je důležité se poradit s lékařem před začátkem užívání laktobacilů: poškození střev, porucha/umělá srdeční chlopeň, centrální žilní katétr
Blog

Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.

Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,

9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.

B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
Energie, regenerace a růst svalů, kvalita kůže, pivo, maso, kvasnice, ano! Tyto všechny věci mají, co dočinění s vitamíny skupiny „B.“ Jak? Proč? Kolik? Z čeho? Pojďme si to jednou provždy ujasnit!