Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Lactobacillus acidophilus

Laktobacily jsou nejčastější probiotické bakterie.
Živé organismy (bakterie) tvořící bakteriální kulturu, která žije ve střevech. Probiotika jsou ovšem zdraví prospěšné bakterie, které příznivě ovlivňují zdraví člověka a střev. Ve střevech máme jak špatné, tak i dobré bakterie a probiotika (dobré bakterie) zlepšují rovnováhu těchto bakterií ve střevní mikroflóře. Zjednodušeně, pokud probiotika nedoplňujeme, začnou ve střevech převládat špatné (hnilobné) bakterie, což vede ke gastrointestinálním potížím, poruchám imunity a jiným problémům. 

Laktobacily posilují imunitní systém, zlepšují příznaky chřipky. Pomáhají snížit cholesterol v krvi. Díky podpoře zdraví střev pomáhají léčit a předcházet průjmu, zlepšují příznaky syndromu dráždivého tračníku. Působí jako prevence a léčba vaginálních infekcí. Pomáhají předcházet a snižovat alergické symptomy a ekzémy. 

Při doplňování laktobacilů se může objevit nadýmání a průjem. 

U lidí s oslabeným imunitním systémem, vážných onemocněních, u lidí po operaci a u nemocných kojenců je důležité užívat probiotika opatrně/v minimálním množství, ideálně se poradit s lékařem před začátkem jejich užívání. Mohlo by dojít k závažným vedlejším účinkům.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.