Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

L-Proline

Další názvy:
Prolin
Jde o neesenciální aminokyselinu, kterou tělo umí samo vytvořit a která je v našem těle spolu L-cysteinem nezbytná pro produkci kolagenu. Také se využívá k syntéze bílkovin v lidském těle.
Prolin v u potravin s vysokým obsahem bílkovin, zejména v produktech živočišného původu (mléko, vejce) dále potom vnitřnosti, jako jsou játra a ryby.

Prolin je dále zodpovědný za regeneraci buněk a opravu tkáně. Podílí se na optimalizaci krevního tlaku, arteriální elasticity, pomáhá předcházet bolesti kloubů a podporuje trávicí systém. Prolin urychluje hojení ran, řezné rány nebo popáleniny. Také chrání pokožku před volnými radikály. 


Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.  
B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
Energie, regenerace a růst svalů, kvalita kůže, pivo, maso, kvasnice, ano! Tyto všechny věci mají, co dočinění s vitamíny skupiny „B.“ Jak? Proč? Kolik? Z čeho? Pojďme si to jednou provždy ujasnit!