Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

L-Proline

Další názvy:
Prolin
Jde o neesenciální aminokyselinu, kterou tělo umí samo vytvořit a která je v našem těle spolu L-cysteinem nezbytná pro produkci kolagenu. Také se využívá k syntéze bílkovin v lidském těle.
Prolin v u potravin s vysokým obsahem bílkovin, zejména v produktech živočišného původu (mléko, vejce) dále potom vnitřnosti, jako jsou játra a ryby.

Prolin je dále zodpovědný za regeneraci buněk a opravu tkáně. Podílí se na optimalizaci krevního tlaku, arteriální elasticity, pomáhá předcházet bolesti kloubů a podporuje trávicí systém. Prolin urychluje hojení ran, řezné rány nebo popáleniny. Také chrání pokožku před volnými radikály. 

Při zvýšeném příjmu aminokyselin, dochází ke zvýšené tvorbě proteinového odpadu, který je vylučován játry a ledvinami, které jsou poté více namáhané. 

Lidé s onemocněním ledvin a jater by se měli užívání L-prolin vyvarovat. 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou známé kvůli jejich dobrému vlivu na naše zdraví. V těle působí pozitivně na kardiovaskulární systém, pomáhají při budování svalové hmoty a příznivě ovlivňují naši náladu. Poněvadž si lidské tělo neumí vytvořit omega-3 mastné kyseliny, označují se tyto kyseliny jako „esenciální“, což znamená, že je musíme získat ze své stravy.