Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

L-methionine

Další názvy:
Methionin
Methionin je esenciální aminokyselina, která se nachází v proteinech, jak v potravinách, tak ve tkáních a orgánech těla. Methionin je jedna ze základních aminokyselin, která v našem těle produkuje hned několik důležitých molekul. Obsahuje síru a může v těle vytvářet další molekuly obsahující síru. Také se podílí na produkci bílkovin v našich buňkách a produkci cysteinu. Živočišné bílkoviny mají často vyšší obsah methioninu než rostlinné proteiny. Ti, kteří po rostlinné stravě mají nižší příjem aminokyselin obsahujících síru v potravě, mohou mít v krvi buď vyšší nebo nižší hladiny methioninu.
Methionin je obsažený v rybách, mase, obilninách nebo ořechách.

Methionin má antioxidační účinky. Používá se k produkci důležitých molekul. Působí jako spalovač tuků, pomáhá regulovat váhu. Působí preventivně proti poškození jater. Podporuje regeneraci svalů, nehtů a pokožky. Podporuje hojení ran. Léčí Parkinsonovu chorobu. 

Při užívání methioninu může dojít k vedlejším účinkům. Může dojít k zvýšené hladiny homocysteinu, což zvyšuje riziko srdečních onemocnění. Dále se může projevit ospalost, závratě, změny krevního tlaku, nevolnost nebo zvracení.

Lidé se závažným onemocněním jater a lidé s acidózou by se měli vyvarovat užívání methioninu.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou známé kvůli jejich dobrému vlivu na naše zdraví. V těle působí pozitivně na kardiovaskulární systém, pomáhají při budování svalové hmoty a příznivě ovlivňují naši náladu. Poněvadž si lidské tělo neumí vytvořit omega-3 mastné kyseliny, označují se tyto kyseliny jako „esenciální“, což znamená, že je musíme získat ze své stravy.