L-methionine
Zařazení:
Další názvy:
Methionin
Methionin je esenciální aminokyselina, která se nachází v proteinech, jak v potravinách, tak ve tkáních a orgánech těla. Methionin je jedna ze základních aminokyselin, která v našem těle produkuje hned několik důležitých molekul. Obsahuje síru a může v těle vytvářet další molekuly obsahující síru. Také se podílí na produkci bílkovin v našich buňkách a produkci cysteinu. Živočišné bílkoviny mají často vyšší obsah methioninu než rostlinné proteiny. Ti, kteří po rostlinné stravě mají nižší příjem aminokyselin obsahujících síru v potravě, mohou mít v krvi buď vyšší nebo nižší hladiny methioninu.
Methionin je obsažený v rybách, mase, obilninách nebo ořechách.
Methionin má antioxidační účinky. Používá se k produkci důležitých molekul. Působí jako spalovač tuků, pomáhá regulovat váhu. Působí preventivně proti poškození jater. Podporuje regeneraci svalů, nehtů a pokožky. Podporuje hojení ran. Léčí Parkinsonovu chorobu.
Methionin je obsažený v rybách, mase, obilninách nebo ořechách.
Methionin má antioxidační účinky. Používá se k produkci důležitých molekul. Působí jako spalovač tuků, pomáhá regulovat váhu. Působí preventivně proti poškození jater. Podporuje regeneraci svalů, nehtů a pokožky. Podporuje hojení ran. Léčí Parkinsonovu chorobu.
Blog

Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.

Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,

9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.

B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
Energie, regenerace a růst svalů, kvalita kůže, pivo, maso, kvasnice, ano! Tyto všechny věci mají, co dočinění s vitamíny skupiny „B.“ Jak? Proč? Kolik? Z čeho? Pojďme si to jednou provždy ujasnit!