Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

L-methionine

Další názvy:
Methionin
Methionin je esenciální aminokyselina, která se nachází v proteinech, jak v potravinách, tak ve tkáních a orgánech těla. Methionin je jedna ze základních aminokyselin, která v našem těle produkuje hned několik důležitých molekul. Obsahuje síru a může v těle vytvářet další molekuly obsahující síru. Také se podílí na produkci bílkovin v našich buňkách a produkci cysteinu. Živočišné bílkoviny mají často vyšší obsah methioninu než rostlinné proteiny. Ti, kteří po rostlinné stravě mají nižší příjem aminokyselin obsahujících síru v potravě, mohou mít v krvi buď vyšší nebo nižší hladiny methioninu.
Methionin je obsažený v rybách, mase, obilninách nebo ořechách.

Methionin má antioxidační účinky. Používá se k produkci důležitých molekul. Působí jako spalovač tuků, pomáhá regulovat váhu. Působí preventivně proti poškození jater. Podporuje regeneraci svalů, nehtů a pokožky. Podporuje hojení ran. Léčí Parkinsonovu chorobu. 


Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.