Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

L-isoleucin

Je esenciální aminokyselina s rozvětveným řetězcem, kterou tělo nedokáže produkovat samo, proto je ji důležité přijímat v potravě. Slouží jako palivo pro svalové buňky. L-valin je nepostradatelný pro organismus kvůli syntéze probíhající ve svalech a mozku.
Potraviny které obsahují isoleucin: mléčné výrobky, tvaroh, ryby, kuře, ořechy a pšenice. 

Zvyšuje svalový metabolismus, podporuje spotřebu a příjem glukózy. Jedním z hlavních výhod užívání isoleucinu je jeho účinnost při tvorbě energie. Slouží k regeneraci svalové hmoty. V játrech se mění na krevní cukr. Při zranění je prospěšný při léčbě. Podporuje srážení krve v místě poranění a urychluje zotavení. Je nezbytný k tvorbě hemoglobinu. Reguluje hladinu cukru v krvi. U děti je nutný pro jejich růst. Pomáhá snižovat krevní tlak. 

Při užívání L-isoleucinu se mohou objevit vedlejší účinky ve formě nevolnosti, zažívacích potížích nebo žaludečních vředů.

Nedostatek isoleucinu se vyskytuje pouze kvůli špatné dietě.
Příznaky nedostatku: bolení hlavy, únava, deprese, podrážděná nálada, zmatenost, dermatitida či průjem.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou známé kvůli jejich dobrému vlivu na naše zdraví. V těle působí pozitivně na kardiovaskulární systém, pomáhají při budování svalové hmoty a příznivě ovlivňují naši náladu. Poněvadž si lidské tělo neumí vytvořit omega-3 mastné kyseliny, označují se tyto kyseliny jako „esenciální“, což znamená, že je musíme získat ze své stravy.