Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

L-isoleucin

Další názvy:
Isoleucin
L-isoleucin je esenciální aminokyselina s rozvětveným řetězcem, kterou tělo nedokáže produkovat samo, proto je ji důležité přijímat v potravě. Slouží jako palivo pro svalové buňky. L-isoleucin je nepostradatelný pro organismus kvůli syntéze probíhající ve svalech a mozku.
Potraviny které obsahují isoleucin: mléčné výrobky, tvaroh, ryby, kuře, ořechy a pšenice. 

Zvyšuje svalový metabolismus, podporuje spotřebu a příjem glukózy. Jednou z hlavních výhod užívání isoleucinu je jeho účinnost při tvorbě energie. Slouží k regeneraci svalové hmoty. V játrech se mění na krevní cukr. Při zranění je prospěšný při léčbě. Podporuje srážení krve v místě poranění a urychluje zotavení. Je nezbytný k tvorbě hemoglobinu. Reguluje hladinu cukru v krvi. U děti je nutný pro jejich růst. Pomáhá snižovat krevní tlak. 

Nedostatek isoleucinu se vyskytuje pouze kvůli špatné dietě.
Příznaky nedostatku: bolení hlavy, únava, deprese, podrážděná nálada, zmatenost, dermatitida (zánět kůže) či průjem.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.