Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

L-Glutamin

L- Glutamin se řadí mezi podmíněné esenciální aminokyseliny. Má v organismu mnoho funkcí. V první řadě je stavebním kamenem bílkovin, tvoří podstatnou součástí imunitního systému a podílí se na zdraví střev. Naše tělo je schopno tuto aminokyselinu vytvořit a ve skutečnosti je nejhojněji vyskytovaná aminokyselina v těle. Ovšem L-glutamin se nachází také v mnoha potravinách.  Glutamin existuje ve 2 formách právě jako L-glutamin a také D-glutamin, které se liší molekulárním uspořádáním.
Největší množství se nachází v živočišných potravinách jako jsou vejce, hovězí maso a z rostlinných zdrojů je to rýže nebo kukuřice.

L-Glutamin hraje důležitou funkci v imunitním systému, protože během nemoci nebo zranění nemusí být organismus schopný L-glutaminu vyrobit dostatečné množství, proto je vhodné jen doplnit. Doplňky L-glutaminu mohou pomoci zlepšit imunitní funkce a chránit bílkoviny v těle. L-Glutamin pomáhá udržovat bariéru mezi střevy a zbytkem těla, je zdrojem energie pro buňky ve střevě a pomáhá správnému růstu střevních buněk. Je vhodný také pro sportovce a fyzicky aktivní osoby, protože pomáhá snižovat únavu a bolestivost svalů během cvičení.

Při užívání L-glutaminu se mohou objevit vedlejší účinky jako je alergie (kopřivka, otoky, obtížné dýchání), bolest žaludku, nevolnost, zvracení, bolest svalů nebo kloubů, bolest hlavy, závratě nebo sucho v ústech.

L-Glutamin by neměli užívat lidé s alergií a s onemocněním jater a ledvin, u těchto onemocnění je důležité se poradit s lékařem před začátkem užívání.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou známé kvůli jejich dobrému vlivu na naše zdraví. V těle působí pozitivně na kardiovaskulární systém, pomáhají při budování svalové hmoty a příznivě ovlivňují naši náladu. Poněvadž si lidské tělo neumí vytvořit omega-3 mastné kyseliny, označují se tyto kyseliny jako „esenciální“, což znamená, že je musíme získat ze své stravy.