Kyselina stearová
Zařazení:
Další názvy:
Stearic acid
Kyselina stearová je přirozeně syntetická mastná kyselina, známá také jako kyselina oktadekanová, může být extrahována ze živočišných či rostlinných tuků a olejů. Při výrobě se tuk či olej zahřívá a tlakuje, následně se umístí do vařící vody uvnitř destilačního stroje. Destilační stroj zachytí páru a přenáší ji přes chladící cívky, kdy dochází kde kondenzací kyseliny stearové a stává se kapalinou. Používá se v kosmetickém průmyslu a je hlavní složkou kokosového a bambuckého másla.
Kyselina stearová se používá v různých výrobcích, jako jsou kosmetické krémy, tělové oleje a mýdla, ale najdete ji i ve svíčkách a dokonce i v některých lécích. Často se také používá u produktů pro péči o pleť obličeje, kdy pomáhá čistit pokožku, odstraňuje nečistoty, pot nebo kožní maz a hydratuje pokožku. Kyselina u těchto produktů plní funkci zahušťovadla či ztužovadla.
Kyselina stearová se používá v různých výrobcích, jako jsou kosmetické krémy, tělové oleje a mýdla, ale najdete ji i ve svíčkách a dokonce i v některých lécích. Často se také používá u produktů pro péči o pleť obličeje, kdy pomáhá čistit pokožku, odstraňuje nečistoty, pot nebo kožní maz a hydratuje pokožku. Kyselina u těchto produktů plní funkci zahušťovadla či ztužovadla.
Blog

Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.

Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,

9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.

B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
Energie, regenerace a růst svalů, kvalita kůže, pivo, maso, kvasnice, ano! Tyto všechny věci mají, co dočinění s vitamíny skupiny „B.“ Jak? Proč? Kolik? Z čeho? Pojďme si to jednou provždy ujasnit!