Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Kyselina kaprylová

Další názvy:
Kyselina oktanová, Caprylic acid
Kyselina kaprylová nazývaná také kyselina oktanová je mastná kyselina, která se vyskytuje v mateřském mléce, kokosovém mléce a palmovém oleji. Je to nasycená mastná kyselina se středním řetězcem široce používaná při výrobě barviv, parfémů  a dezinfekcí. Jejím hlavním benefitem je to, že pomáhá optimalizovat střevní mikrobiom, užívá při léčbě kvasinkových infekcí a chronických zánětlivých onemocnění střev jako je například Crohnova choroba, hypertenze, laktózová intolerance, obezita a k zevnímu použití je vhodná k léčbě akné a bakteriálních kožních infekcí.

Kyselina kaprylová nemusí být vhodná pro osoby s onemocněním jater nebo hypotenzí (nízký krevní tlak), protože je známo, že zvýšený příjem mastných kyselin onemocnění může komplikovat. 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.