Kyselina citronová
Zařazení:
Další názvy:
Citric Acid
Kyselina citronová se přirozeně vyskytuje v citrusových plodech. Kyselina citronová se používá jako přísada do potravin, doplňků výživy a čistících prostředků. Jde o bezbarvou tekutinu kyselé chuti, která se vyrábí z citronové šťávy.
Najdeme ji v citrusových plodech (citron, limetka, pomeranč, grapefruit, mandarinky, pomelo), ananasu, jahodách, brusinkách, malinách, třešních a rajčatech.
Kyselina citronová má antivirové, antibakteriální účinky, používá se jako stabilizátor a konzervant léků, zvyšuje kyselost, chuť potravin, zvyšuje absorpci živin/minerálů - vápník, hořčík a působí jako prevence ledvinových kamenů.
Blog

Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.

Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,

9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.

B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
Energie, regenerace a růst svalů, kvalita kůže, pivo, maso, kvasnice, ano! Tyto všechny věci mají, co dočinění s vitamíny skupiny „B.“ Jak? Proč? Kolik? Z čeho? Pojďme si to jednou provždy ujasnit!