Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Kyselina asparagová

Další názvy:
Aspartic Acid

Kyselina asparagová je neesenciální aminokyselina. Přirozeně se vyskytuje ve 2 formách: D-asparagová a L-asparagová.  Obě kyseliny mají stejné chemické složení, ale zrcadlově otočenou molekulární strukturu, dímy čemuž mají rozdílné funkce v těle. Kyselina L-asparagová se tvoří v lidském těle a využívá se k výrobě proteinů a kys. D-asparagová se využívá k tvrobě a uvolňování hormonů v těle. Kyselinu asparagovou je možné nalézt v krůtím, hovězím a kuřecím masem, sóje, vejcích, avokádu a fazolích.

Kyselina asparagová dokáže snížit únavu a zároveň zvýšit energii, díky čemuž zlepšuje i fyzický výkon a vytrvalost. Podporuje imunitní systém. Podílí se na růstu svalů. Dokáže pomoci zvýšit hladinu minerálů.


Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.