Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Kokosový ocet

Další názvy:
Coconut vinegar
Kokosový ocet je další z produktů kokosové palmy, protože se vyrábí fermentací kokosové mízy, což následně vede k oxidací na kyselinu octovou. Zraje osm měsíců až rok. Jelikož je kokosový ocet připravován fermentací, má všechny vlastnosti probiotického nápoje a je tak prospěšný pro zdraví mikrobiomu, který je součástí celého imunitního systému. Kromě toho má kokosový ocet dostatečné množství kyseliny octové, což z něj činí dávku zdraví pro lidi trpící cukrovkou, protože nezvyšuje hladinu cukru.

Kokosový ocet obsahuje 17 aminokyselin (včetně všech 9 esenciálních aminokyselin), širokospektrální vitamíny B, vitamín C, draslík, betakaroten, vápník, sodík, hořčík, železo, fosfor, antioxidanty a přirozeně se vyskytující FOS (střev přátelské probiotikum, které podporuje zdraví trávení).

Stejně jako všechny přírodní octy má kokosový ocet také antibakteriální a antimikrobiální vlastnosti, což pomáhá bojovat proti nemocem a infekcím.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.