Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Kokosový cukr

Kokosový cukr vypadá jako třtinový cukr a má výraznou karamelovou chuť. Nejčastěji pochází z Filipín a jiných částech jihovýchodní Asie. Vyrábí se z mízy kokosové palmy. Získává se řezem na květu kokosové palmy a sběrem tekuté mízy do nádob. Tato kapalina se pak zahřívá, dokud se většina vody neodpaří. Konečným výsledkem je hnědý cukr.

Kokosový cukr prochází malým zpracováním, takže stejně jako ostatní nerafinované cukry si zachovává některé z přírodních vitamínů, minerálů, vlákniny a antioxidantů. Hlavní výhodou kokosového cukru je, že není uměle zpracován, kterým prochází bílý cukr. Kokosový cukr je zcela přírodní produkt a nezískává se žádným typem rafinačního procesu.

Tento cukr je z hlediska chuti a kalorií docela podobný běžnému cukru. Oproti bílému cukru má o polovinu menší glykemický index. GI kokosového cukru je 35. Tuto variantu můžete vyzkoušet, pokud již zkoušíte různé varianty cukru a plánujete se vzdát bílého cukru jednou provždy.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.