Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Koenzym Q10

Další názvy:
Ubichinon, Co-enzyme Q10, COQ10
Koenzym Q10 je sloučenina, která pomáhá vytvářet energii v buňkách. Tělo ji produkuje přirozeně, ale s věkem produkce klesá. Jednou z hlavních funkcí koenzymu Q10 je, že se podílí na produkci ATP (adenosifosfátu), který se podílí na přenosu energie v buňkách. Jeho další zásadním úkolem je sloužit jako antioxidant a chránit buňky před oxidačním stresem. Koenzym Q10 je přítomen v každé buňce těla, nejvyšší koncentrace je ovšem v orgánech s největšími nároky na energii jako je srdce, ledviny, plíce a játra. V potravinách se koenzym Q10 nachází v kuřecím, hovězím a vepřovém mase, dále ve špenátu, brokolici a rybách. 
Řada žen má tuto sloučeninu spojenou s kosmetickými produkty proti stárnutí. Koenzym Q10 totiž pomáhá bojovat proti známkám stárnutí v důsledku se snížením volných radikálů a zvýšením antioxidační kapacity.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.