Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Klanopraška čínská

Další názvy:
Schisandra chinensis
Klanopraška čínská je opadavá, keřovitá, pravotočivá liána bez úponků, dorůstající podle podmínek až do délky 10 a více metrů. Klanopraška čínská se pěstuje jako okrasná a léčivá rostlina, má jasně červené bobulovité souplodí. Bobule jsou jedlé. Má hořkou, pálivou, kyselou i slanou chuť. Běžně se používá v tradiční čínské medicíně. Připravují se z ní lihové tinktury, dá se použít i jako čaj.

Obsahuje organické kyseliny jako je citronová, vinná a jablečná, vítamíny C, E, gomosiny A, N a deoxyschizandrin.

Působí jako silný adaptogen, zvyšuje tedy odolnost organismu proti stresovým situacím. Má antioxidační účinky. Zlepšuje imunitní systém. Slouží k léčbě kardiovaskulárních onemocnění, regeneruje srdeční sval, zlepšuje průtok krve a cirkulaci, zlepšují rovnovážné vlastnosti krve, snižují hladinu cholesterolu v krvi. Podporuje duševní zdraví, kdy pomáhá vyvolat klid, relaxaci, díky čemuž pomáhá se zvládnutím stresu. Léčí onemocnění jater a žloutenku. Pomáhá léčit kašel a astma, je vhodná při chronickém kašli. Napomáhá při nervovém vyčerpání. Má pozitivní vliv na potenci u mužů. Doporučuje se jako doplněk při dietě.

Při užívání se u některých lidí mohou objevit vedlejší účinky jako je pálení žáhy, snížená chuť k jídlu nebo alergie.

Lidé s refluxem nebo žaludečními vředy, lidé s epilepsií, vysoký intrakraniálním tlakem, těhotné a kojící ženy by se měly vyvarovat užívání. 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou známé kvůli jejich dobrému vlivu na naše zdraví. V těle působí pozitivně na kardiovaskulární systém, pomáhají při budování svalové hmoty a příznivě ovlivňují naši náladu. Poněvadž si lidské tělo neumí vytvořit omega-3 mastné kyseliny, označují se tyto kyseliny jako „esenciální“, což znamená, že je musíme získat ze své stravy.