Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Jeřáb Oskeruše

Další názvy:
Sorbus domestica
Jeřáb Oskeruše, též nazývaný Oskaruše je listnatý strom, který produkuje jedlé ovoce hořké chuti. Barva bobulí může být oranžová, červená, žlutá a bílá. Ovoce se konzumuje jako sušené nebo se z něj často vyrábí omáčka, džem, víno a džus. K léčebným účinkům se používá i kůra a listy jeřábu.

Díky vysokému obsahu vitamínu C posiluje imunitní systém a léčí zánět dýchacích cest, bolest v krku a astma. Vláknina podporuje trávicí systém a léčí zácpu. Dále obsahuje kyselinu sírovou a antioxidanty. Podporuje zdraví pokožky, zvyšuje regeneraci buněk, díky čemuž snižuje riziko předčasného stárnutí. Urychluje hojení ran. 


Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog